ja jem: - twarozek chudy, kostke dziennie - 200-400g jakiegos miesa, piers z kurczaka, udo, ryby - tunczyk z puszki tez dobry - pomidory, paprykę, cebulę - owoce to dzisiaj jadłem jabłka, czasem brzoskwinie, nektarynki - tłuszcze biorę z orzechów arachidowych w łupinkach - od czasu do czasu jem śledzia z oliwą - z oliwek oczywiście - byłoby extra [...]
Tak teraz może być??. 7.00 - Śniadanie - 100g płatków owsianych górskich - 300ml mleka 3,2% - 50g twarogu chudego BEDZIE ZBEDNY, SAME JAJA BEDA OK. - 2 pomidory - jajecznica z 2 jaj OK. 10.00 - Śniadanie II - 100g ryżu brązowego - 100g tuńczyka z puszki - sałatka z warzyw POLEJ TO OLIWA LUB DODAJ NASIONA-ORZECHY WLOSKIE/PESTKI DYNI 14.00 [...]
Ja robię tak- kroje, marynuje kurczaka, podsmażam go, wlewam na patelnie pomidory krojone z puszki (kupuje w biedronce), dolewam 50-100 ml soku pomidorowego, to redukuje przez 15 min, po tym czasie dodaje pokrojona mozarelle (100 gram), redukuje przez 5 minut, by ser się roztopił, to podaje z makaronem z pełnego ziarna. Jedno słowo by opisać smak [...]
[...] hormonami też do wymiany na na przykład indyka. Nie bój się tłustszych mięs. Zamiast pomidorów z puszki - do których bardzo często dodawany jest cukier - lepiej zwykłe pomidory. Tak jak napisała Bunia, warzyw nie wliczamy, wyjątkiem są strączki (fasola, soczewica, ciecierzyca i inne) i korzeniowe w dużych ilościach. Jak zetrzesz pół [...]
Jeszcze jedno - moja sugestia to wywal sos łowicza(chemii multum) wrzuć pomidory całe z puszki, przyprawki i jest super. Ser zółty to z raz na tydzień(przy niskich tłuszczach) no i jako tłuszcze dawaj orzechy, oliwę, migdały, słonecznik. Jeśli już będziesz ciągnął na niskim tłuszczu to na zdrowych jedź!
Sosy gotowe do wyrzucenia, lepiej rób sobie sam (pomidory w blenderze + zioła) Nutella, słonecznik - out. Do uzupełniania tłuszczy polecam orzechy włoskie. Ryby z puszki max 2 razy w tygodniu. Makaron pełnoziarnisty. Poza tym zacznij od 3300kcal. Za dużo białka, ustawiłbym je na około 2,2g/kilogram masy ciała
Mega proste. 1. Dojrzałe mięsiste pomidory. Mogą być śliwkowe (rzymskie), albo takie podłużne - są lepsze do gotowania niż nasze odmiany (nasze lepsze na surowo). Wywalasz z nich gniazda nasienne i całą tę wodę. Z puszki też mogą być. Usuwasz z pomidorów skóry, jeśli się nie chce to można je powyciągać w trakcie gotowania 2. Kroisz je ćwiartki i [...]
staram się utrzymywać takie posiłki: rano zamiast kawy płatki ryżowe na mleku ok 100gram obiad zupa i mięso drobiowe gotowane z ziemniakami i surówką kolacja płatki ryżowe 100gram jeśli ok 20:00 jestem głodny jem pomidory z ogórkiem pieprzem i solą do tego na czczo kreatyna 5gram/po treningu 5gram białko z puszki 150gram dwa razy dziennie
Sam używam passaty czy pomiodrów z puszki, jako bazę do sosów so róznych mięs, jak w skałdzie same pomidory bez jakichś sporych dziwnych dodatków to ok.
Odnośnie passaty i pomidorów z puszki to proponuje patrzeć na skład, bo prawie wszystkie mają kwasek i wodę, a to nie jest nam do niczego potrzebne. Ewentualnie polecam pesto jeżeli wchodzi w grę. Kurczak, suszone pomidory, cukinia, czerwone pesto i makaron :-) Mniam! Zmieniony przez - Eldier w dniu 2017-08-09 16:40:42
[...] jak ci się znudzi: Do garnka nalewasz trochę oleju wsypujesz cebulkę... trochę ją smażysz, dosypujesz ryżu tak ze 150 na jedną średnia cebule. Czekasz aż się zrobi przezroczysty i dolewasz wody tak żeby przykryła go nieco. Po jakimś czasie dorzucasz pomidory krojone z puszki + przyprawy według uznania i gotujesz jakiś czas. Dobre do kurczaka itp.
[...] przysmazamu na oliwie z oliwek po chwili wrzucamy 3 puszki tunczyka (uwaga smazony tunczyk brzydko pachnie) smazymy troszke dodajemy ketchup lub sloiczek koncentratu lub pomidory jak ktos chce , mieszamy ciagle smazac na koncu dodajemy 300 gram ryzu (2.5-3 torebki) i po wymieszaniu zdejmujemy z gazu , smak niezly wartosci dla jednej porcji [...]